culinaire zaken .nl |
Ajam Ooh (Kip in gekruide zoet/zure saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 2 1 1 1 1 1 0.50 - - |
kilogram teentje eetlepel eetlepel theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kip knoflook azijn ketjap (asin) trassi djahe ui suiker (basterd-,bruin) peper zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in kleine stukjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook. Zijn de uien wat bruin, dan de kip erbij en goed doorbakken. Meng 2 kopjes warm water met de djahe, ketjap en de suiker. Voeg dat bij de kip. Maak af met wat zout en peper en laat alles circa 45 minuten stoven. Serveer bij witte rijst met een groentegerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2771 KiloJoules 660 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 91 gram 1 gram |