culinaire zaken .nl |
Ajam Kerrie 1 (Kip in gekruide kerriesaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 50 40 8 2 2 1 1 - - |
kilogram gram gram theelepel stuks stuks teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
kip boter (bak-) bloem kerrie (poeder) ui laurier (blad) knoflook peterselie peper zout | ||
Berei- ding |
Trek een halve liter bouillon van de kip met de ui, peterselie, zout, peper, en laurier (niet alle ui gebruiken). Is de kip gaar, de pan van het vuur. Haal de kip eruit en pluk ze in kleine stukjes vlees en houd die bij de hand. Zeef vervolgens de bouillon en hou die bij de hand.Fruit in wat boter de knoflook, de overgebleven ui en de kerrie totdat de uien bruin zijn. Voeg de bloem to en roer er de bouillon doorheen. Laat dit op een klein vuur een dikke saus worden. Daarna kan de uitgeplozen kip erbij. Dien op bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2953 KiloJoules 703 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 78 gram 2 gram |