culinaire
zaken
.nl
Ajam Kerrie 1
(Kip in gekruide kerriesaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
50
40
8
2
2
1
1
-
-
kilogram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kip
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
kerrie (poeder)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Trek een halve liter bouillon van de kip met de ui, peterselie, zout, peper, en laurier (niet alle ui gebruiken). Is de kip gaar, de pan van het vuur. Haal de kip eruit en pluk ze in kleine stukjes vlees en houd die bij de hand. Zeef vervolgens de bouillon en hou die bij de hand.Fruit in wat boter de knoflook, de overgebleven ui en de kerrie totdat de uien bruin zijn. Voeg de bloem to en roer er de bouillon doorheen. Laat dit op een klein vuur een dikke saus worden. Daarna kan de uitgeplozen kip erbij. Dien op bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie2953 KiloJoules
703 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
78 gram
2 gram