culinaire zaken .nl |
Abon van vlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram eetlepel teentje eetlepel theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak |
rundvlees olie (zonnebloem-) knoflook tamarinde ketoembar suiker ui komijn zout | ||
Berei- ding |
Het vlees kookt u zacht en gaar, u snijdt het in reepjes of stukjes en u stampt het daarna zo fijn mogelijk. (U kunt het ook door de vleesmolen halen.) In de vijzel wrijft u ketoembar, djinten, ui en knoflook fijn. Dit mengt u door het gestampte vlees met zout, tamarinde en suiker naar smaak. Terwijl u goed blijft roeren, bakt u de ABON VAN VLEES in de olie krokant. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1922 KiloJoules 458 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 24 gram 1 gram |