culinaire
zaken
.nl
Abon Abon
(Gekruid rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
2
2
1
1
1
-
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
water
rundvlees
laos (poeder)
azijn ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt en de ui wordt fijngesneden.

Kook het vlees met wat zout gaar in het water. Haal het vlees, nadat het gaar is, uit het water en snij het in plakken van 5 x 3 centimeter en rafel ze met de vingers iets uiteen. Maak een mengsel van azijn, zout, bruine suiker, laos, ui en knoflook. Laat het vlees hierin circa 30 minuten liggen. Bak daarna in wat hete olie de stukken knappend. Doe het vuur laag en gooi het overgebleven mengsel erbij.
Voedings-
waarde
Energie806 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
12 gram
1 gram