culinaire zaken .nl |
Abon Abon (Gekruid rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 2 2 1 1 1 - |
deciliter gram theelepel eetlepel teentje stuks eetlepel naar smaak |
water rundvlees laos (poeder) azijn knoflook ui suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt en de ui wordt fijngesneden. Kook het vlees met wat zout gaar in het water. Haal het vlees, nadat het gaar is, uit het water en snij het in plakken van 5 x 3 centimeter en rafel ze met de vingers iets uiteen. Maak een mengsel van azijn, zout, bruine suiker, laos, ui en knoflook. Laat het vlees hierin circa 30 minuten liggen. Bak daarna in wat hete olie de stukken knappend. Doe het vuur laag en gooi het overgebleven mengsel erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 806 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 12 gram 1 gram |