culinaire zaken .nl |
Andijviesalade met shoarmavlees (Maaltijdsalade met knapperige andijvie) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 400 400 45 3 1 50 4 - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks gram eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel (golven) shoarmavlees andijvie boter (room-) creme fraiche paprika (rood) kaas (komijn) siroop (gember) zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees in circa 5 minuten op hoog vuur bruin. Schep de aardappelgolfjes erdoor. Laat het in 10 minuten met de deksel op de pan gaar worden. Roer de creme fraiche erdoor en warm dit 2 minuten mee. Op smaak brengen met zout en peper. Maak intussen de paprika schoon en snij deze in ringen. Schep in een kom de andijvie, gemalen kaas en gembersiroop door elkaar. Verdeel dit over de borden. Verdeel het aardappel-vleesmengsel over de salade en leg de paprikaringen eroverheen. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1548 KiloJoules 369 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 27 gram 5 gram |