culinaire
zaken
.nl
Andijviesalade met shoarmavlees
(Maaltijdsalade met knapperige andijvie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
900
400
400
45
3
1
50
4
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
gram
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel (golven) ingrediënt info
shoarmavlees
andijvie ingrediënt info
boter (room-)
creme fraiche ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
kaas (komijn)
siroop (gember)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees in circa 5 minuten op hoog vuur bruin. Schep de aardappelgolfjes erdoor. Laat het in 10 minuten met de deksel op de pan gaar worden. Roer de creme fraiche erdoor en warm dit 2 minuten mee.

Op smaak brengen met zout en peper. Maak intussen de paprika schoon en snij deze in ringen. Schep in een kom de andijvie, gemalen kaas en gembersiroop door elkaar. Verdeel dit over de borden. Verdeel het aardappel-vleesmengsel over de salade en leg de paprikaringen eroverheen. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie1548 KiloJoules
369 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
27 gram
5 gram