culinaire zaken .nl |
Chiang Mai Curry (thais) (Kao soi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 5 4 4 2 1 1 1 1 - - |
gram gram centiliter stuks stuks eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
mihoen varkenslappen melk (kokos-,dun) ui (sjalot) ui (bos-) saus (vis-,Thais) bouillon (tablet) sap (limoen-,vers) knoflook kerrie (poeder) suiker (palm-) kurkuma (vers) | ||
Berei- ding |
Breng 2 liter water aan de kook. Doe de mie erin. Haal de pan onmiddellijk van het vuur. Na 4 minuten de mie met een vork losmaken en overgieten in een vergiet. Verwarm in een wok de kokosmelk en roer de peperpasta er doorheen totdat er een olielaagje er op gaat drijven. Voeg de knoflook toe en roer voor ongeveer 30 seconden. Voeg de overige ingredienten toe, behalve het vlees en roer totdat de saus dikker wordt. Voeg het vlees toe er roer totdat het vlees gaar is. Giet de saus over de eiermie en serveer het met lenteuitjes, sjalotjes en zoetzure groente. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2368 KiloJoules 564 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 76 gram 46 gram 0 gram |