culinaire
zaken
.nl
Chiang Mai Curry (thais)
(Kao soi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
5
4
4
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
centiliter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
mihoen
varkenslappen
melk (kokos-,dun) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
saus (vis-,Thais)
bouillon (tablet)
sap (limoen-,vers)
knoflook ingrediënt info
kerrie (poeder)
suiker (palm-)
kurkuma (vers)
Berei-
ding
Breng 2 liter water aan de kook. Doe de mie erin. Haal de pan onmiddellijk van het vuur. Na 4 minuten de mie met een vork losmaken en overgieten in een vergiet.

Verwarm in een wok de kokosmelk en roer de peperpasta er doorheen totdat er een olielaagje er op gaat drijven. Voeg de knoflook toe en roer voor ongeveer 30 seconden. Voeg de overige ingredienten toe, behalve het vlees en roer totdat de saus dikker wordt. Voeg het vlees toe er roer totdat het vlees gaar is.

Giet de saus over de eiermie en serveer het met lenteuitjes, sjalotjes en zoetzure groente.
Voedings-
waarde
Energie2368 KiloJoules
564 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
46 gram
0 gram