culinaire zaken .nl |
Zuurkoolschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 100 25 2 1 1 0.20 |
gram gram gram gram eetlepel stuks stuks bekertje |
aardappel (krieltjes) kool (zuur-) spekblokjes boter (room-) ketchup (tomaten-) ui worst (rook-,gekookt) room (zuur) | ||
Berei- ding |
In een braadpan de boter verhitten. Spekblokjes circa 5 minuten zachtjes bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Krielaardappelen koken en halveren. Ui en aardappeltjes aan spek toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Tomatenketchup en zure room erdoor roeren. Zuurkool met twee vorken losmaken en door spekmengsel scheppen. Met deksel op de pan circa 10 minuten laten sudderen. Intussen de rookworst door de zuurkool scheppen en circa 3 minuten meewarmen. Op smaak brengen met peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1283 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 14 gram 7 gram |