culinaire
zaken
.nl
Zuurkoolschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
100
25
2
1
1
0.20
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
bekertje
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
spekblokjes
boter (room-)
ketchup (tomaten-)
ui ingrediënt info
worst (rook-,gekookt)
room (zuur)
Berei-
ding
In een braadpan de boter verhitten. Spekblokjes circa 5 minuten zachtjes bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Krielaardappelen koken en halveren. Ui en aardappeltjes aan spek toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Tomatenketchup en zure room erdoor roeren. Zuurkool met twee vorken losmaken en door spekmengsel scheppen. Met deksel op de pan circa 10 minuten laten sudderen. Intussen de rookworst door de zuurkool scheppen en circa 3 minuten meewarmen. Op smaak brengen met peper.
Voedings-
waarde
Energie1283 KiloJoules
305 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
14 gram
7 gram