culinaire zaken .nl |
Zuurkoolsalade (Choucroute en salade) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 50 50 20 1 1 1 |
gram deciliter gram gram gram stuks stuks stuks |
kool (zuur-) yoghurt ham (gekookt) rozijn suiker paprika (groen) paprika (rood) ui | ||
Berei- ding |
Vermeng rauwe of amper gaar gekookte zuurkool (uitgedrukt) met gewelde rozijnen, fijngehakte uitjes, lintjes van rode en groene paprika en "al- of-niet" met lintjes ham, katenspek of salami. Spatel er dikke yoghurt door, tesaam met wat suiker of honing. Serveer met roggebrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 764 KiloJoules 182 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 7 gram 6 gram |