culinaire zaken .nl |
Zuurkool in bladerdeeg (Choucroute en feuilletage) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 8 1 1 |
gram gram plakje stuks stuks |
kool (zuur-) spek (rook-,mager) bladerdeeg appel (zoetzuur) eidooier | ||
Berei- ding |
Beleg de helft van de vierkante plakken ontdooid bladerdeeg (diepvries) iets binnen de rand met een strook uitgedrukte zuurkool, waarin wat stukjes zoete appel en uitgebakken rookspek. Klap de andere helft eroverheen en druk de vooraf bevochtigde randjes goed aaneen. Bestrijk dit met losgeslagen eidooiers. Bak het geheel in circa 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2226 KiloJoules 530 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 14 gram 2 gram |