culinaire
zaken
.nl
Zalmsalade met dille en komkommer
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
300
175
100
2
1
1
1
0.50
-
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
bosje
gram
theelepel
naar smaak
water
komkommer
zalmfilet
aardappel ingrediënt info
room (zuur)
azijn (wijn-) ingrediënt info
dille (vers)
suiker
mierikswortel (poeder)
zout
Voor-
berei-
ding
Was en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in plakjes. Bestrooi die met het zout en de suiker.
Snij de zalm in dobbelsteentjes.
Berei-
ding
Giet de azijn in het (gezouten) water en breng aan de kook. Doe er de stukjes zalm in en laat die 5 minuten op een zacht vuurtje garen. Schep de zalm met een schuimspaan voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen.

Was de (kleine) aardappelen grondig en snij ze doormidden. Kook ze in 20 minuten gaar in de visbouillon.

Roer de zure room en de mierikswortel door de komkommer. Was de dille, laat uitlekken, hak fijn en meng ook door de komkommer en meng tenslotte met de zalm. Schik de sla op een bord.
Voedings-
waarde
Energie1514 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
43 gram
6 gram