culinaire zaken .nl |
Zalmsalade met dille en komkommer | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 300 175 100 2 1 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram gram theelepel eetlepel bosje gram theelepel naar smaak |
water komkommer zalmfilet aardappel room (zuur) azijn (wijn-) dille (vers) suiker mierikswortel (poeder) zout | ||
Voor- berei- ding |
Was en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in plakjes. Bestrooi die met het zout en de suiker. Snij de zalm in dobbelsteentjes. | |||
Berei- ding |
Giet de azijn in het (gezouten) water en breng aan de kook. Doe er de stukjes zalm in en laat die 5 minuten op een zacht vuurtje garen. Schep de zalm met een schuimspaan voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen. Was de (kleine) aardappelen grondig en snij ze doormidden. Kook ze in 20 minuten gaar in de visbouillon. Roer de zure room en de mierikswortel door de komkommer. Was de dille, laat uitlekken, hak fijn en meng ook door de komkommer en meng tenslotte met de zalm. Schik de sla op een bord. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1514 KiloJoules 360 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 43 gram 6 gram |