culinaire zaken .nl |
Zalm uit Inverlochy | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 12 10 7 4 0.80 - - |
centiliter gram gram eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
wijn (wit) bloem boter (room-) room (koffie-) zalmmoot ansjovis (pasta) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Vermeng de bloem met een beetje zout en wat cayennepeper. Bestrooi de moten zalm aan weerskanten met de bloem. Vet een ovenschaal royaal in met boter of margarine. Roer een saus van de koffieroom, de ansjovispasta, de witte wijn of wat citroensap. Leg de zalm in de ovenschaal en giet de saus erover. Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden c en laat de vis in 25 minuten gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1660 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 31 gram 0 gram |