culinaire zaken .nl |
Witlof met ham-kaassaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 1 1 1 1 0.75 |
gram deciliter theelepel struik takje theelepel |
kaas (room-,ham) melk (halfvol) peper (rood) witlof peterselie (vers) maizena | ||
Berei- ding |
Witlof schoonmaken en wassen. In 15 minuten gaar koken. Maizena met 1 theelepel koud water glad roeren. Witlof afgieten en laten uitlekken. Intussen melk verwarmen. Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten. Al roerende maizena en peperbesjes aan kaassaus toevoegen. Saus niet laten koken. Witlof in schaal scheppen. Saus erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met: biefstuk en gekookte aardappeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1020 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 8 gram 3 gram |