culinaire
zaken
.nl
Witlof met ham-kaassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
1
1
1
1
0.75
gram
deciliter
theelepel
struik
takje
theelepel
kaas (room-,ham)
melk (halfvol) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
witlof
peterselie (vers) ingrediënt info
maizena
Berei-
ding
Witlof schoonmaken en wassen. In 15 minuten gaar koken. Maizena met 1 theelepel koud water glad roeren. Witlof afgieten en laten uitlekken. Intussen melk verwarmen. Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten. Al roerende maizena en peperbesjes aan kaassaus toevoegen. Saus niet laten koken. Witlof in schaal scheppen. Saus erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met: biefstuk en gekookte aardappeltjes.
Voedings-
waarde
Energie1020 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
8 gram
3 gram