culinaire zaken .nl |
Waterzooi (zomerse) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 300 200 150 1 50 40 10 8 2 1 - - |
deciliter gram gram gram deciliter gram gram mililiter stuks eetlepel bakje naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) aardappel (krieltjes) scampi wortel wijn (wit) peultjes boter (room-) port (wit) tomaat (kers-) kervel (vers) maiskolf (mini,vers) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Kook de geschrapte krieltjes in water met zou in circa 10 minuten gaar. Snij de worteltjes in stukken. Overgiet de tomaatjes met heet water en trek de velletjes eraf. Breng de bouillon met de witte wijn, de port en 1 deciliter water aan de kook en laat de bouillon circa 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg de peultjes, de worteltjes en de maiskolfjes toe en kook ze in circa 7 minuten gaar. Voeg de aardappeltjes, de tomaatjes en de (gekookte en gepelde) scampi's toe en laat ze warm worden zonder dat de bouillon kookt. Schep met een schuimspaan de groenten in een warme schaal of in 2 warme borden. Klop de klontjes boter door de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Schenk de bouillon over de groenten. Strooi de kervel erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2739 KiloJoules 652 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 34 gram 13 gram |