culinaire
zaken
.nl
Waterzooi (zomerse)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
300
200
150
1
50
40
10
8
2
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
mililiter
stuks
eetlepel
bakje
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
scampi
wortel
wijn (wit)
peultjes
boter (room-)
port (wit)
tomaat (kers-) ingrediënt info
kervel (vers)
maiskolf (mini,vers)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de geschrapte krieltjes in water met zou in circa 10 minuten gaar. Snij de worteltjes in stukken. Overgiet de tomaatjes met heet water en trek de velletjes eraf. Breng de bouillon met de witte wijn, de port en 1 deciliter water aan de kook en laat de bouillon circa 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg de peultjes, de worteltjes en de maiskolfjes toe en kook ze in circa 7 minuten gaar. Voeg de aardappeltjes, de tomaatjes en de (gekookte en gepelde) scampi's toe en laat ze warm worden zonder dat de bouillon kookt. Schep met een schuimspaan de groenten in een warme schaal of in 2 warme borden. Klop de klontjes boter door de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Schenk de bouillon over de groenten. Strooi de kervel erover.
Voedings-
waarde
Energie2739 KiloJoules
652 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
34 gram
13 gram