culinaire zaken .nl |
Visschotel in 'hot caribean' | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 100 1 60 60 6 2 2 2 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram eetlepel stuks theelepel stuks eetlepel pot naar smaak naar smaak |
scholfilet mossel creme fraiche boter (room-) kaas (gruyere) meel (paneer-) eidooier sap (citroen-) appel (zachtzuur) peterselie saus (room-) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Besprenkel de visfilets met een mengsel van citroensap, wat zout en een snufje cayennepeper. Vet een ovenschaal in met iets van de boter en leg de visfilets erin. Vermeng de inhoud van de pot roomsaus met de eidooiers, de creme fraiche en de in stukjes gesneden appelen. Scheo de saus over de vis. Bestrooi het gerecht met paneermeel en geraspte kaas en verdeel er enkele klontjes boter over. Verwarm de oven voor op 200 en laat het gerecht in zo'n 40 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren. Kook ondertussen de mosselen gaar tot de schelpen opengaan. Bestrooi het gerecht ruim met gehakte peterselie en garneer het met de mosselen. TIP: lekker met knapperige groene salade en sneetjes versgebakken volkoren brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2578 KiloJoules 614 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 48 gram 2 gram |