culinaire
zaken
.nl
Visschotel in 'hot caribean'
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
100
1
60
60
6
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
pot
naar smaak
naar smaak
scholfilet
mossel ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
boter (room-)
kaas (gruyere)
meel (paneer-)
eidooier
sap (citroen-)
appel (zachtzuur)
peterselie ingrediënt info
saus (room-)
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Besprenkel de visfilets met een mengsel van citroensap, wat zout en een snufje cayennepeper. Vet een ovenschaal in met iets van de boter en leg de visfilets erin. Vermeng de inhoud van de pot roomsaus met de eidooiers, de creme fraiche en de in stukjes gesneden appelen. Scheo de saus over de vis. Bestrooi het gerecht met paneermeel en geraspte kaas en verdeel er enkele klontjes boter over. Verwarm de oven voor op 200 en laat het gerecht in zo'n 40 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren. Kook ondertussen de mosselen gaar tot de schelpen opengaan. Bestrooi het gerecht ruim met gehakte peterselie en garneer het met de mosselen. TIP: lekker met knapperige groene salade en sneetjes versgebakken volkoren brood.
Voedings-
waarde
Energie2578 KiloJoules
614 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
48 gram
2 gram