culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees gemarineerd in pepersaus
(Cecina enchilada oaxaquena)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
5
3
3
2
0.50
-
gram
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
varkensfilet
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
olie ingrediënt info
komijn
zout
Berei-
ding
Verkruimel de rode pepertjes en vermeng deze met de komijn en het zout. Roer de olie en het citroensap beetje bij beetje door het kruidenmengsel totdat het een smeuige pasta is geworden. Roer de knoflook erdoor. Snij de varkensfilet in 4 tot 6 plakken. Leg de plakken vlees tussen velletjes plasticfolie en sla ze met de zijkant van een hakmes plat. Bestrijk de plakken vlees aan beide kanten dun met de kruidenpasta. Leg het vlees in een schaal en laat het ongeveer 2.5 uur op een koele plaats staan. Grilleer de plakken vlees met de kruidenpasta ongeveer 4 minuten per kant onder de voorverwarmde ovengrill.
Voedings-
waarde
Energie1625 KiloJoules
387 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
41 gram
0 gram