culinaire zaken .nl |
Varkenskarbonaden met amandelsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 175 1 4 3 2 - - |
gram gram deciliter stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
tomaat amandel (gemalen) bouillon varkenskarbonade olie ui zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de karbonades in met zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de karbonades snel rondom bruin. Leg de karbonades in een ovenvaste schaal. Vermeng de stukjes tomaat met de kleingesneden uien, de geschaafde amandelen en wat zout en peper. Verdeel dit mengsel over de karbonades. Schenk de bouillon in de schaal. Bak het gerecht ongeveer 45 minuten in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven tot het vlees gaar is. Lekker hierbij: rijst of tortillas en een salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2874 KiloJoules 684 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 37 gram 2 gram |