culinaire zaken .nl |
Varkenshaasjes met krab-wijnsaus (Verrassend: krab met varkensvlees + witte wijnsaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 75 5 50 40 |
gram deciliter gram centiliter gram gram |
varkenshaas room champignon wijn (wit,droog) krab (blik) boter (room-) | ||
Berei- ding |
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een koekepan de boter. Bak het vlees rondom bruin. Laat het daarna afgedekt op een zacht vuur in 15 minuten gaar worden. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Maak intussen de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Snij de krab in stukjes van 1 centimeter. Bak de plakjes champignon in het bakvet lichtbruin. Voeg de wijn en de room culinair toe en roer goed door. Voeg 0.75 van de krab toe en verwarm 1 minuut mee. Haal het vlees uit het folie en snij het in schuine plakken van 2 centimeter. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en schenk wat saus erover. Bestrooi met de achtergehouden krabstukjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1970 KiloJoules 469 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 29 gram 1 gram |