culinaire zaken .nl |
Varkenshaasjes met champignonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 4 1 1 1 1 |
gram gram eetlepel stuks stuks stuks pak |
varkenshaas champignon boter (room-) courgette (groen) wortel (winter-) ui (sjalot) saus (champignon-) | ||
Voor- berei- ding |
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een koekepan 3 el boter. | |||
Berei- ding |
Bak het vlees in 15 minuten gaar en bruin. Was de courgette en de wortel en snij er met een kaasschaaf lange linten van. Kook deze in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Snij de champignons in plakjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Verhit in een steelpan 1 eetlepel boter. Bak hierin het sjalotje 2 minuten. Voeg de champignons hieraan toe en bak nog 5 minuten. Roer er de sauspoeder, 2 deciliter kokend water, zout en peper door. Serveer het vlees in plakjes, met de saus erover, en de schep de groentelinten ernaast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1410 KiloJoules 336 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 25 gram 5 gram |