culinaire zaken .nl |
Varkensfricandeau met rode wijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | Slank | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 50 1 1 - - |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkensfricandeau wijn (rood) boter (room-) mosterd room (koffie-) zout peper | ||
Berei- ding |
Vlees inwrijven met zout, peper en mosterd. In braadpan boter verhitten. Vlees in 10 minuten rondom bruinbakken. Met deksel schuin op pan nog 20 minuten zachtjes braden. Af en toe keren. Intussen schaal voorverwarmen. Vlees op plank leggen en 5 minuten laten rusten. Aan bakvet wijn en koffieroom toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in juskom. Vlees in plakken snijden en op voorverwarmde schaal leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1281 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 29 gram 1 gram |