culinaire zaken .nl |
Varkensfilet-rollade met abrikozensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 175 75 5 1 1 1 |
gram gram gram centiliter stuks bekertje eetlepel |
varkensfilet-rollade abrikoos (blik) boter (room-) port (wit) ui creme fraiche peterselie (gedroogd) | ||
Berei- ding |
Boven maatbeker abrikozen laten uitlekken, 0,25 deciliter sap p.p. opvangen. 1 abrikoos p.p. apart houden voor garnering, rest van abrikozen in kleine stukjes snijden. Ui Pellen en snipperen. In braadpan de boter verhitten. Rollade in ongeveer 25 minuten rondom bruin en gaar braden, af en toe rollade keren. Rollade in aluminiumfolie wikkelen en in de oven warmhouden. In achtergebleven braadvet ui ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten. Stukjes abrikozen toevoegen en ongeveer 1 minuut meebakken. Abrikozensap erdoor roeren. Pureren en terugdoen in de pan. Port en creme fraiche erdoor roeren en al roerende aan de kook laten komen. Rollade in plakken snijden en op vleesschaal leggen. Garneren met achtergehouden abrikozen en toefjes peterselie. Saus apart serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1520 KiloJoules 362 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 31 gram 2 gram |