culinaire
zaken
.nl
Varkensfilet-rollade met abrikozensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
175
75
5
1
1
1
gram
gram
gram
centiliter
stuks
bekertje
eetlepel
varkensfilet-rollade
abrikoos (blik) ingrediënt info
boter (room-)
port (wit)
ui ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
peterselie (gedroogd) ingrediënt info
Berei-
ding
Boven maatbeker abrikozen laten uitlekken, 0,25 deciliter sap p.p. opvangen. 1 abrikoos p.p. apart houden voor garnering, rest van abrikozen in kleine stukjes snijden. Ui Pellen en snipperen. In braadpan de boter verhitten. Rollade in ongeveer 25 minuten rondom bruin en gaar braden, af en toe rollade keren. Rollade in aluminiumfolie wikkelen en in de oven warmhouden. In achtergebleven braadvet ui ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten. Stukjes abrikozen toevoegen en ongeveer 1 minuut meebakken. Abrikozensap erdoor roeren. Pureren en terugdoen in de pan. Port en creme fraiche erdoor roeren en al roerende aan de kook laten komen. Rollade in plakken snijden en op vleesschaal leggen. Garneren met achtergehouden abrikozen en toefjes peterselie. Saus apart serveren.
Voedings-
waarde
Energie1520 KiloJoules
362 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
31 gram
2 gram