culinaire zaken .nl |
Tournedos met portsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1.25 50 4 3 1 - - |
deciliter deciliter gram stuks gram eetlepel naar smaak naar smaak |
port (rood) room (slag-) boter (room-) tournedos bloem peterselie (vers) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Vlees ongeveer een half uur voor gebruik uit koelkast nemen. 4 Borden voorverwarmen. Vlees bestrooien met peper en zout. In een koekepan de boter of margarine verhitten. Hierin het vlees in ongeveer 4 minuten bruin en rose (6 minuten is gaar) bakken, halverwege keren. Uit pan nemen en in een stuk aluminiumfolie verpakken om warm te houden. Bakvet op ongeveer 2 eetlepels na uit pan scheppen. Bloem door bakvet in pan roeren. Scheutje voor scheutje port erdoor roeren en alle aanbaksels losroeren. Slagroom erdoor roeren en al roerende aan de kook brengen. Ongeveer 1 minuut zachtjes laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vlees over warme borden verdelen. In aluminiumfolie achtergebleven vleessap door saus roeren. Beetje saus over het vlees schenken. Garneren met toefje peterselie. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3010 KiloJoules 717 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 27 gram 0 gram |