culinaire
zaken
.nl
Tortellini met spinazie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
3
2
1
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
teentje
zakje
stuks
pot
naar smaak
naar smaak
spinazie
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tortellini (groen)
ui ingrediënt info
saus (basilicum-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Was de spinazie grondig. Laat de spinazie met aanhangend water in een grote pan in circa 5 minuten slinken. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken. Snipper intussen de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Roer de spinazie en de basilicumsaus erdoor. Schep de afgegoten tortellini door het spinaziemengsel en warm het geheel goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de tortellini over vier warme borden en strooi er Parmezaanse kaas over. Zet de rest van de Parmezaanse kaas in een schaaltje op tafel. Lekker met tomatensalade.

MAGNETRONTIP:
Laat de spinazie in een grote glazen schaal die u afdekt met magnetronfolie in circa 4-5 minuten op 100% slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en verwarm intussen in dezelfde schaal 1 eetlepel olijfolie met de ui en uitgeperste knoflook circa 1 minuut op 100%. Schep de spinazie en basilicumsaus erdoor en verwarm de saus nog circa 3 minuten op 100%. Schep de saus goed door en schep dan de tortellini erdoor.
Voedings-
waarde
Energie1019 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
14 gram
4 gram