culinaire zaken .nl |
Tjah Babi 2 (Fijngesmoorde varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 3 3 2 2 1 1 - |
gram deciliter teentje stuks stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
varkensvlees bouillon knoflook ui (rood) tomaat peper (rood) olie djahe zout | ||
Berei- ding |
Het vlees in water en zout koken tot het gaar is. Vervolgens wordt het vlees uit het water gehaald, in de olie bruin gebraden en daarna uit de pan gehaald. Dan worden de tomaten, lombok, djahe, knoflook en de uitjes gesneden en in dezelfde olie opgebraden, behalve de tomaten. Als de kruiden licht bruin zijn dan worden de tomaten er bij gevoegd, nadat men ze eerst tot moes heeft gewreven. Als dit alles goed gaar is, de bouillon er bij doen en het vlees. Laat alles goed gaar stoven. Als de saus te dik wordt, doe er dan wat water bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 790 KiloJoules 188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 10 gram 2 gram |