culinaire
zaken
.nl
Tjah Babi 2
(Fijngesmoorde varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
3
3
2
2
1
1
-
gram
deciliter
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
varkensvlees
bouillon
knoflook ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
olie ingrediënt info
djahe
zout
Berei-
ding
Het vlees in water en zout koken tot het gaar is. Vervolgens wordt het vlees uit het water gehaald, in de olie bruin gebraden en daarna uit de pan gehaald. Dan worden de tomaten, lombok, djahe, knoflook en de uitjes gesneden en in dezelfde olie opgebraden, behalve de tomaten. Als de kruiden licht bruin zijn dan worden de tomaten er bij gevoegd, nadat men ze eerst tot moes heeft gewreven. Als dit alles goed gaar is, de bouillon er bij doen en het vlees. Laat alles goed gaar stoven. Als de saus te dik wordt, doe er dan wat water bij.
Voedings-
waarde
Energie790 KiloJoules
188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
10 gram
2 gram