culinaire zaken .nl |
Tartaar met gorgonzolasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 5 4 1 - - |
gram gram eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
kaas (Gorgonzola) boter (room-) room (koffie-) rundertartaar ui peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
In een koekepan de boter verhitten. Tartaartjes in ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin bakken, halverwege keren. Tartaartjes bestrooien met zout en peper. Ui pellen en fijnsnipperen. Ui toevoegen en ongeveer 4 minuten meebakken. Tartaartjes uit pan nemen en op een platte schaal warm houden. Gorgonzola boven de pan in stukjes breken. Koffieroom toevoegen en al roerende verhitten tot de kaas gesmolten is. Beetje saus over de tartaartjes schenken. Rest van de saus overdoen in een sauskom en apart erbij geven. Lekker met gemengde salade en gebakken krieltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2410 KiloJoules 574 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 26 gram 1 gram |