culinaire
zaken
.nl
Tartaar met gorgonzolasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
5
4
1
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
boter (room-)
room (koffie-)
rundertartaar ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
In een koekepan de boter verhitten. Tartaartjes in ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin bakken, halverwege keren. Tartaartjes bestrooien met zout en peper. Ui pellen en fijnsnipperen. Ui toevoegen en ongeveer 4 minuten meebakken. Tartaartjes uit pan nemen en op een platte schaal warm houden. Gorgonzola boven de pan in stukjes breken. Koffieroom toevoegen en al roerende verhitten tot de kaas gesmolten is. Beetje saus over de tartaartjes schenken. Rest van de saus overdoen in een sauskom en apart erbij geven. Lekker met gemengde salade en gebakken krieltjes.
Voedings-
waarde
Energie2410 KiloJoules
574 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
26 gram
1 gram