culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met tonijn-preisaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
220 200 150 100 25 2 1 0.50 - - |
gram gram gram gram gram stuks bekertje eetlepel naar smaak naar smaak |
tonijn (olie,blik) pasta (tagliatelle) mais (blik) kaas (room-) boter (room-) prei creme fraiche olie peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Tagliatelle in ruim kokend water met zout en olie koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Intussen in een hapjespan de boter verhitten. Voeg de prei toe en laat op hoog vuur al roerende in ongeveer 5 minuten iets slinken. Creme fraiche erdoor roeren en de roomkaas erboven verbrokkelen. Al roerende zachtjes verwarmen tot de kaas gesmolten is. Mais en tonijn afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. Mais en tonijn door de saus roeren. laat de saus in ongeveer 3 minuten door en door warm worden. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle laten uitlekken en overdoen in een voorverwarmde schaal. Saus erdoor roeren. Lekker met tomatensalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4764 KiloJoules 1134 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 136 gram 53 gram 10 gram |