culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met parmezaanse kaas
(Originele naam: Parmezaanse tagliatelle)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
225
125
120
4
3
1
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
kipfilet
spinazie (diepvries)
kaas (room-,kruiden)
ham (rauw)
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de tagliatelle in ruim kokend water en een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de spinazie in een ruime pan op een heel laag vuur. Pel en snipper de ui. Snij de kipfilet in kleine stukjes (2 cm). Snij de rauwe ham (liefst vier plakjes van zo'n 30 gram) in reepjes. Verhit de olie en bak, al omscheppend, de kipfilet 5 minuten op hoog vuur. Roer de gesnipperde ui erdoor en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de reepjes ham toe en bak deze 1 minuut mee. Roer de verse roomkaas en het kipmengsel door de spinazie (voorkeur: spinazie a la creme). Giet de tagliatelle af en roer de spinaziesaus erdoor.
Voedings-
waarde
Energie3610 KiloJoules
860 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
84 gram
52 gram
5 gram