culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met parmezaanse kaas (Originele naam: Parmezaanse tagliatelle) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop Rijst En Pasta | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 225 125 120 4 3 1 |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel stuks |
pasta (tagliatelle) kipfilet spinazie (diepvries) kaas (room-,kruiden) ham (rauw) kaas (parmezaans) olie (olijf-) ui | ||
Berei- ding |
Kook de tagliatelle in ruim kokend water en een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de spinazie in een ruime pan op een heel laag vuur. Pel en snipper de ui. Snij de kipfilet in kleine stukjes (2 cm). Snij de rauwe ham (liefst vier plakjes van zo'n 30 gram) in reepjes. Verhit de olie en bak, al omscheppend, de kipfilet 5 minuten op hoog vuur. Roer de gesnipperde ui erdoor en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de reepjes ham toe en bak deze 1 minuut mee. Roer de verse roomkaas en het kipmengsel door de spinazie (voorkeur: spinazie a la creme). Giet de tagliatelle af en roer de spinaziesaus erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3610 KiloJoules 860 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 84 gram 52 gram 5 gram |