culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met gehakt-olijvenballetjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 2.50 100 100 75 3 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel stuks zakje stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) pasta (tagliatelle) saus (tomaten-) kwark olijf (groen) boter (room-) meel (paneer-) ui kruiden (gehakt-) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Hak of snij de olijven in kleine stukjes. Meng het gehakt, de ui, de olijf, het ei, het paneermeel en de gehaktkruiden goed door elkaar. Draai van het gehaktmengsel 24 balletjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk vervolgens de tomatensaus erbij. Breng de saus aan de kook en laat de gehaktballetjes in ongeveer 17 minuten zachtjes gaar worden. Kook intussen de tagliatele in ruim kokend water met zout gaar. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Neem de gehaktballetjes uit de pan en verdeel ze over de tagliatelle. Roer de kwark door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballetjes en de tagliatelle. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4531 KiloJoules 1079 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 99 gram 40 gram 6 gram |