culinaire zaken .nl |
Tagliatelle (snelle) met gerookte zalm | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 75 1 1 |
gram gram gram eetlepel eetlepel |
pasta (tagliatelle) zalm (gerookt) boter (room-) bieslook (vers) kappertjes | ||
Berei- ding |
Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Smelt de boter, maar laat haar niet kleuren. Snij de gerookte zalm in repen. Laat de beetgaar gekookte tagliatelle uitlekken en meng de pasta in de pan met boter. Schud dooreen. Voeg wat klein geknipte bieslook en de kappertjes toe. Men ook de reepjes gekookte zalm door de deegwaren. Serveer direct: zalm en kappertjes zijn namelijk niet warm en daardoor koelt het gerecht snel af. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2455 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 79 gram 24 gram 3 gram |