culinaire zaken .nl |
Stoofvlees (zomer) (Bierrecept van Grolsch) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Stoofschotel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 100 100 100 5 5 3 2 2 1 |
deciliter gram gram gram stuks stuks eetlepel stuks stuks zakje |
bier spekblokjes champignon vlees (draadjes-) wortel ui (bos-) ui (zilver-) kruidnagel laurier (blad) kruidenbuiltje (vlees) | ||
Berei- ding |
Braad het draadjesvlees aan in hete boter, doe de spekblokjes erbij en bak daarna de uitjes mee. Voeg de plakjes wortel toe, de champignons, de zilveruitjes en alle kruiden (eventueel ook een franse kruidenmix) en het bier. Laat dit alles ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Wel regelmatig even omscheppen. Geef er een frisse salade bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 564 KiloJoules 134 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 11 gram 1 gram |