culinaire
zaken
.nl
Stoofvlees (zomer)
(Bierrecept van Grolsch)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
100
100
100
5
5
3
2
2
1
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
zakje
bier
spekblokjes
champignon ingrediënt info
vlees (draadjes-)
wortel
ui (bos-)ingrediënt info
ui (zilver-) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
laurier (blad)
kruidenbuiltje (vlees)
Berei-
ding
Braad het draadjesvlees aan in hete boter, doe de spekblokjes erbij en bak daarna de uitjes mee. Voeg de plakjes wortel toe, de champignons, de zilveruitjes en alle kruiden (eventueel ook een franse kruidenmix) en het bier. Laat dit alles ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Wel regelmatig even omscheppen. Geef er een frisse salade bij.
Voedings-
waarde
Energie564 KiloJoules
134 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
11 gram
1 gram