culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met sukadelapjes, courgette en rode wijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3
200
25
8
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
rundersukadelap
wijn (rood)
spek (ontbijt-,mager)
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pel de sjalotjes en halveer ze. Snij het spek (4 plakjes) in kleine stukjes. Wrijf het vlees in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter en bak de sukadelapjes bruin. Neem ze uit de schaal en fruit de sjalotjes met het spek even aan in het bakvet. Schenk de wijn erbij en leg het vlees weer in de schaal. Laat het vlees op 180 in 30 a 45 minuten stoven. Was de courgettes en snij ze in plakken. Schep de plakken courgette door het stoofvocht. Stoof het gerecht in 15 a 20 minuten gaar. Lekker met gekookte aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie1592 KiloJoules
379 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
32 gram
2 gram