culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met sukadelapjes, courgette en rode wijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3 200 25 8 2 1 - - |
gram deciliter gram gram stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
rundersukadelap wijn (rood) spek (ontbijt-,mager) boter (room-) ui (sjalot) courgette (groen) paprika (poeder) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Pel de sjalotjes en halveer ze. Snij het spek (4 plakjes) in kleine stukjes. Wrijf het vlees in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter en bak de sukadelapjes bruin. Neem ze uit de schaal en fruit de sjalotjes met het spek even aan in het bakvet. Schenk de wijn erbij en leg het vlees weer in de schaal. Laat het vlees op 180 in 30 a 45 minuten stoven. Was de courgettes en snij ze in plakken. Schep de plakken courgette door het stoofvocht. Stoof het gerecht in 15 a 20 minuten gaar. Lekker met gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1592 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 32 gram 2 gram |