culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met sukadelapjes (pittig)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
3
30
2
2
1.50
1.50
1
0.75
0.50
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
rundersukadelap
aardappel ingrediënt info
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
kerrie (poeder)
paprika (poeder) ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
suiker
chilipoeder
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de uien. Snij het vlees in blokjes. Verhit de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten bruin. Voeg de gesnipperde ui, de tomatenpuree, het bouillontablet, het chili-, kerrie- en paprikapoeder en suiker toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en voeg 1 deciliter heet water toe. Laat dit, met het deksel op de pan, in 2 tot 2.5 uur gaar stoven. Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in stukjes en voeg ze toe aan het gestoofde vlees. Breng het opnieuw aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe en warm alles 5 minuten goed door. Breng het op smaak met zout en cayennepeper.
Voedings-
waarde
Energie1995 KiloJoules
475 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
30 gram
7 gram