culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met sukadelapjes (pittig) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 3 30 2 2 1.50 1.50 1 0.75 0.50 - |
gram gram deciliter gram stuks eetlepel theelepel theelepel stuks eetlepel theelepel naar smaak |
rundersukadelap aardappel tomaat (gezeefd) boter (room-) ui puree (tomaten-) kerrie (poeder) paprika (poeder) bouillon (vlees-,tablet) suiker chilipoeder peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Snipper de uien. Snij het vlees in blokjes. Verhit de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten bruin. Voeg de gesnipperde ui, de tomatenpuree, het bouillontablet, het chili-, kerrie- en paprikapoeder en suiker toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en voeg 1 deciliter heet water toe. Laat dit, met het deksel op de pan, in 2 tot 2.5 uur gaar stoven. Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in stukjes en voeg ze toe aan het gestoofde vlees. Breng het opnieuw aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe en warm alles 5 minuten goed door. Breng het op smaak met zout en cayennepeper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1995 KiloJoules 475 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 30 gram 7 gram |