culinaire zaken .nl |
Smoor daging | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 10 3 2 2 1 1 - - - |
gram deciliter theelepel eetlepel eetlepel teentje theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) water sap (citroen-) olie (arachide-) ketjap (manis) knoflook djahe ui nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de djahe 4 minuten. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de ketjap, het citroensap, het water en wat nootmuskaat, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 1.5 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1818 KiloJoules 433 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 23 gram 1 gram |