culinaire
zaken
.nl
Smoor daging
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
10
3
2
2
1
1
-
-
-
gram
deciliter
theelepel
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
water
sap (citroen-)
olie (arachide-) ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
djahe
ui ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de djahe 4 minuten. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de ketjap, het citroensap, het water en wat nootmuskaat, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 1.5 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Voedings-
waarde
Energie1818 KiloJoules
433 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
23 gram
1 gram