culinaire
zaken
.nl
Sinaasappelrijst met lever
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
4
4
3
2
1
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
varkenslever
rijst ingrediënt info
boter (room-)
sherry
bloem ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
bouillon (vlees-,tablet)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Lever in reepjes snijden. Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Van prei lelijk blad verwijderen. In ringen snijden en in vergiet wassen. In diep bord bloem strooien.
In zeef rijst met koud water afspoelen. In pan met 3.5 deciliter water en bouillontablet, rijst in ongeveer 40 minuten gaarkoken. Intussen lever betrooien met zout en peper. Door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Ui en prei ongeveer 7 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Intussen in koekepan 2 eetlepels boter smelten. Lever in ongeveer 6 minuten rondom bruin bakken. Sherry en sinaasappel door rijst scheppen. Groentemengsel en lever erover verdelen.
Voedings-
waarde
Energie2691 KiloJoules
641 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
30 gram
4 gram