culinaire zaken .nl |
Sinaasappelrijst met lever | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 4 4 3 2 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkenslever rijst boter (room-) sherry bloem sinaasappel ui prei bouillon (vlees-,tablet) peper zout | ||
Berei- ding |
Lever in reepjes snijden. Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Van prei lelijk blad verwijderen. In ringen snijden en in vergiet wassen. In diep bord bloem strooien. In zeef rijst met koud water afspoelen. In pan met 3.5 deciliter water en bouillontablet, rijst in ongeveer 40 minuten gaarkoken. Intussen lever betrooien met zout en peper. Door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Ui en prei ongeveer 7 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Intussen in koekepan 2 eetlepels boter smelten. Lever in ongeveer 6 minuten rondom bruin bakken. Sherry en sinaasappel door rijst scheppen. Groentemengsel en lever erover verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2691 KiloJoules 641 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 76 gram 30 gram 4 gram |