culinaire zaken .nl |
Scholfilets met witte wijnsaus (Een pittig visgerecht met een zachte saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 25 12 3 2 1 1 |
deciliter deciliter gram plakje stuks eetlepel stuks eetlepel |
wijn (wit) room (garde-) boter (room-) spek (ontbijt-) scholfilet (diepvries) dille (vers) ui peterselie | ||
Berei- ding |
Laat de (ongepaneerde) vis in 30 minuten ontdooien. Halveer de stukken. Snij ze daarna overlangs doormidden, zodat er 12 dunne filets ontstaan. Snij de velkant van de filets kruiselings in, zodat kromtrekken wordt voorkomen. Leg om elke filet kruiselings een plakje spek. Pel de ui en snipper deze fijn. Breng in een steelpan de wijn aan de kook. Voeg de ui toe en laat de wijn in 10 minuten tot de helft inkoken. Zeef de ui eruit en voeg de room (culinair), dille, zout en peper toe. Verhit in een koekepan de boter. Bak de scholfilets eerst 2 minuten onafgedekt, dan 5 minuten afgedekt. Draai ze niet om. Leg op elk bord een beetje saus en leg hierop zes filets. Garneer met een toefje peterselie. Wijntip: Rioja Blanco D.O. Senorio de la Luz, een droge, fris fruitige spaanse witte wijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2999 KiloJoules 714 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 13 gram 1 gram |