culinaire zaken .nl |
Schol a la Picasso | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
35 4 4 3 1 1 1 1 - |
gram stuks stuks theelepel stuks blik eetlepel stuks naar smaak |
bloem schol ananas (schijven) sap (citroen-) gember (geconfijt) mandarijn (blik) siroop (gember) banaan zout | ||
Berei- ding |
Was de vissen en wrijf ze in met zout. Laat het zout 12 minuten intrekken en wrijf de vissen dan door de bloem zodat ze hier geheel mee bedekt zijn. Bak de schollen in de boter of margarine bruin en gaar (ongeveer 5 minuten aan elke kant). Schuif de koekepan tijdens het bakken telkens zachtjes heen en weer om vastplakken van de vis te voorkomen. Laat de ananasschijven uitlekken en vang het vocht op. Doe hetzelfde met de manderijnepartjes. Pel de banaan en snij de vrucht in plakken. Snipper het gembernootje klein. Bak de ananasschijven, manderijnepartjes en plak banaan in weinig boter, kort in een andere koekepan. Schik de gare schollen op een schaal en verdeel hierover de warme vruchten en de gembersnippers. Zeef de bruine bakboter van de vissen boven de pan waarin het fruit is gebakken, voeg hierbij de suikersiroop, wat ananas- en manderijnesap en citroensap naar smaak. Breng deze saus aan de kook en serveer deze apart bij de vis. De saus kan indien gewenst gebonden worden met aardappelmeel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 337 KiloJoules 80 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 1 gram 1 gram |