culinaire
zaken
.nl
Schol a la Picasso
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
35
4
4
3
1
1
1
1
-
gram
stuks
stuks
theelepel
stuks
blik
eetlepel
stuks
naar smaak
bloem ingrediënt info
schol
ananas (schijven) ingrediënt info
sap (citroen-)
gember (geconfijt) ingrediënt info
mandarijn (blik)
siroop (gember)
banaan ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de vissen en wrijf ze in met zout. Laat het zout 12 minuten intrekken en wrijf de vissen dan door de bloem zodat ze hier geheel mee bedekt zijn. Bak de schollen in de boter of margarine bruin en gaar (ongeveer 5 minuten aan elke kant). Schuif de koekepan tijdens het bakken telkens zachtjes heen en weer om vastplakken van de vis te voorkomen. Laat de ananasschijven uitlekken en vang het vocht op. Doe hetzelfde met de manderijnepartjes. Pel de banaan en snij de vrucht in plakken. Snipper het gembernootje klein. Bak de ananasschijven, manderijnepartjes en plak banaan in weinig boter, kort in een andere koekepan. Schik de gare schollen op een schaal en verdeel hierover de warme vruchten en de gembersnippers. Zeef de bruine bakboter van de vissen boven de pan waarin het fruit is gebakken, voeg hierbij de suikersiroop, wat ananas- en manderijnesap en citroensap naar smaak. Breng deze saus aan de kook en serveer deze apart bij de vis. De saus kan indien gewenst gebonden worden met aardappelmeel.
Voedings-
waarde
Energie337 KiloJoules
80 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
1 gram
1 gram