culinaire zaken .nl |
Varkensschnitzel met asperges (een variatie op Cordon Bleu) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 100 80 50 5 2.50 1 |
stuks gram gram gram takje eetlepel blik |
varkensschnitzel kaas (room-) ham (schouder-) boter (room-) peterselie (vers) saus (variatie) asperge (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Laat in een zeef de asperges uitlekken. Leg op elke schnitzel een plakje ham en bestrijk met de kruidenkaas. Leg 5 asperges dwars erop en laat ze een beetje uitsteken. Klap de schnitzels dubbel en steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrooi met peper. Verhit in een koekepan de boter. | |||
Berei- ding |
Bak de schnitzels aan beide zijden bruin. Laat ze afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar worden. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk in de pan 2 deciliter water en roer de aanbaksels los. Breng de jus aan de kook. Zeef het vocht in een steelpan en bind het met de variatiesaus volgens de gebruiksaanwijzing. Knip de peterselie erboven fijn en roer dit door de saus. Verdeel de saus over 4 borden, leg de schnitzels erop en verwijder de cocktailprikkers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 734 KiloJoules 175 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 2 gram 0 gram |