culinaire
zaken
.nl
Varkensschnitzel met asperges
(een variatie op Cordon Bleu)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
100
80
50
5
2.50
1
stuks
gram
gram
gram
takje
eetlepel
blik
varkensschnitzel
kaas (room-)
ham (schouder-)
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
saus (variatie)
asperge (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Laat in een zeef de asperges uitlekken. Leg op elke schnitzel een plakje ham en bestrijk met de kruidenkaas. Leg 5 asperges dwars erop en laat ze een beetje uitsteken. Klap de schnitzels dubbel en steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrooi met peper. Verhit in een koekepan de boter.
Berei-
ding
Bak de schnitzels aan beide zijden bruin. Laat ze afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar worden. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk in de pan 2 deciliter water en roer de aanbaksels los. Breng de jus aan de kook. Zeef het vocht in een steelpan en bind het met de variatiesaus volgens de gebruiksaanwijzing. Knip de peterselie erboven fijn en roer dit door de saus. Verdeel de saus over 4 borden, leg de schnitzels erop en verwijder de cocktailprikkers.
Voedings-
waarde
Energie734 KiloJoules
175 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
2 gram
0 gram