culinaire
zaken
.nl
Rundersaucijsje met boerenkool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
25
6
4
4
2
1
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kool (boeren-)
boter (room-)
aardappel ingrediënt info
rundersaucijs
piccalilly
azijn ingrediënt info
karwijzaad
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Prik de rundersaucijsjes een aantal keren in met een vork. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de saucijsjes in circa 5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en schep de boerenkool door het bakvet. Voeg de azijn en een halve deciliter water toe. Laat de boerenkool in gesloten pan in circa 5 minuten slinken. Schil intussen de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Schep de aardappelblokjes, zout, peper en karwijzaadjes door de boerenkool en leg de saucijsjes erop. Smoor de boerenkool in gesloten pan in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Schep de boerenkool met aardappel op 4 warme borden en leg er een rundersaucijsje boven op. Geef de piccalilly er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie1841 KiloJoules
438 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
14 gram
10 gram