culinaire zaken .nl |
Rundersaucijsje met boerenkool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 25 6 4 4 2 1 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kool (boeren-) boter (room-) aardappel rundersaucijs piccalilly azijn karwijzaad peper zout | ||
Berei- ding |
Prik de rundersaucijsjes een aantal keren in met een vork. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de saucijsjes in circa 5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en schep de boerenkool door het bakvet. Voeg de azijn en een halve deciliter water toe. Laat de boerenkool in gesloten pan in circa 5 minuten slinken. Schil intussen de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Schep de aardappelblokjes, zout, peper en karwijzaadjes door de boerenkool en leg de saucijsjes erop. Smoor de boerenkool in gesloten pan in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Schep de boerenkool met aardappel op 4 warme borden en leg er een rundersaucijsje boven op. Geef de piccalilly er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1841 KiloJoules 438 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 14 gram 10 gram |