culinaire zaken .nl |
Saffraanrijst met pistachenootjes en kip | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Rijst En Pasta | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 2 100 100 4 3 2 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter gram gram stuks eetlepel theelepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
rijst (langkorrelig) kipfilet sap (sinaasappel-perzik-) rozijn noot (pistache-) vijg (gedroogd) olie saffraan bouillon (kippen-,tablet) ui piment (poeder) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Breng 4 deciliter water met de saffraan en bouillontablet aan de kook. Snijd de vijgen in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1,5 eetlepel olie in een braadpan en fruit de ui even aan. Schep de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend glazig. Voeg de vijgen, rozijnen, saffraanbouillon en sinaasappel-perzikdrank toe. | |||
Berei- ding |
Kook de rijst in circa 20 minuten zachtjes gaar. Snij intussen de kipfilet in stukjes. Bestrooi ze met zout, peper en pimentpoeder. Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak de stukjes kip al omscheppend in ongeveer 6 minuten bruin en gaar. Schep de kipstukjes en de pistachenootjes door de saffraanrijst. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met een salade van veldsla met sinaasappel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3065 KiloJoules 730 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 119 gram 23 gram 8 gram |