culinaire
zaken
.nl
Runderfilet met groenesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
825
3
30
2
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.30
-
-
gram
centiliter
gram
theelepel
stengel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
bekertje
stuks
eetlepel
knol
naar smaak
naar smaak
runderfilet
water
boter (room-)
saus (soja-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
prei
wortel
creme fraiche ingrediënt info
rasp (citroen-)
kappertjes
selderij (knol-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Eventueel vel-en vetresten van de runderfilet verwijderen en bestrooi met zout en peper. Vervolgens de boter in een pan op het vuur verhitten. Braad de filet ongeveer 6 minuten rondom hierin aan en leg ze in een magnetronschaal. De braadfond met drie eetlepels water mengen en over het vlees gieten. Verhit dit 9 minuten op 750 Watt een gesloten magnetronschaal. Keer het vlees en verder 9 minuten op 450 Watt verhitten. Wikkel de filet in aluminiumfolie en laat ze circa 12 minuten bij kamertemperatuur rusten. Voor de saus: Snipper een sjalotje. Was en hak de peterselie, de wortel en de knolselderij grof. Maak de bleekselderij en de prei schoon en snij ze in dunne plakjes. Hak de kappertjes fijn, en snij de citroenschil in fijne reepjes. Leg de groenten in het braadvocht. Roer de creme fraiche erdoor, breng met zout en peper en sojasaus op smaak en verhit dit 4.5 minuut in een gesloten magnetronschaal op de 750 Watt. Snij de filet in plakken en leg deze met wat groentesaus op een voorverwarmde schaal. De rest van de saus apart erbij opdienen.
Voedings-
waarde
Energie2886 KiloJoules
687 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
40 gram
5 gram