culinaire zaken .nl |
Runderfilet met groenesaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:29 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
825 3 30 2 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.30 - - |
gram centiliter gram theelepel stengel stuks eetlepel stuks stuks bekertje stuks eetlepel knol naar smaak naar smaak |
runderfilet water boter (room-) saus (soja-) selderij (bleek-) ui (sjalot) peterselie prei wortel creme fraiche rasp (citroen-) kappertjes selderij (knol-) peper zout | ||
Berei- ding |
Eventueel vel-en vetresten van de runderfilet verwijderen en bestrooi met zout en peper. Vervolgens de boter in een pan op het vuur verhitten. Braad de filet ongeveer 6 minuten rondom hierin aan en leg ze in een magnetronschaal. De braadfond met drie eetlepels water mengen en over het vlees gieten. Verhit dit 9 minuten op 750 Watt een gesloten magnetronschaal. Keer het vlees en verder 9 minuten op 450 Watt verhitten. Wikkel de filet in aluminiumfolie en laat ze circa 12 minuten bij kamertemperatuur rusten. Voor de saus: Snipper een sjalotje. Was en hak de peterselie, de wortel en de knolselderij grof. Maak de bleekselderij en de prei schoon en snij ze in dunne plakjes. Hak de kappertjes fijn, en snij de citroenschil in fijne reepjes. Leg de groenten in het braadvocht. Roer de creme fraiche erdoor, breng met zout en peper en sojasaus op smaak en verhit dit 4.5 minuut in een gesloten magnetronschaal op de 750 Watt. Snij de filet in plakken en leg deze met wat groentesaus op een voorverwarmde schaal. De rest van de saus apart erbij opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2886 KiloJoules 687 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 40 gram 5 gram |