culinaire zaken .nl |
Rosbief met rode port | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Ierland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 2 2 1 1 1 0.50 |
gram deciliter eetlepel stuks knol eetlepel stuks stuks |
runderrosbief port (rood) olie ui selderij (knol-) peterselie wortel prei | ||
Berei- ding |
Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het snel aan alle kanten bruin in hete olie. Plaats het vlees in een braadslee en voeg de grofgesneden groente en ui toe. Giet er 2 deciliter port bij, doe het deksel op de braadslee en zet deze 40 a 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Houd het vlees warm, breng het braadvocht in de braadslee aan de kook en laat dit een beetje indikken. Breng het met het restant van de port, zout en peper op smaak. Giet het door een zeef in ee sauskom. Snij het vlees in plakken en serveer het met de portsaus. Dit gerecht smaakt uitstekend bij: gestoofde bietjes, in boter gestoofde uiringen en in blokjes gesneden aardappelen, die met peterselie zijn bestrooid. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2000 KiloJoules 476 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 20 gram 2 gram |