culinaire zaken .nl |
Rosbief met groenten uit de Romertopf | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Ovenschotel | Romertopf Slank | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 500 160 5 3 3 2 2 1 - |
gram gram gram theelepel eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks naar smaak |
aardappel runderrosbief ui mosterd olie peterselie wortel (winter-) kruiden (Provencaals) bouillon (vlees-,tablet) peper | ||
Voor- berei- ding |
Aardappelen schillen en tot gebruik onder water zetten. Wortelen (400 g) schrappen en in staafjes snijden. Ui in stukken snijden. In kommetje peterselie (3 takjes) fijnknippen. Erdoor roeren: olie, Provencaalse kruiden, peper en mosterd. Hiermee vlees bestrijken. | |||
Berei- ding |
Romertopf minstens 10 minuten onder koud water zetten. Intussen aardappelen in stukjes snijden. In 2 deciliter heet water bouillontablet oplossen. In romertopf schenken. Rosbief erin leggen. Aardappelen, wortelen en uien eromheen leggen. Romertopf afsluiten en in midden van koude oven zetten. Oven inschakelen op 250 graden en rosbief in 1:15 uur gaar laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2820 KiloJoules 671 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 30 gram 11 gram |