culinaire
zaken
.nl
Rosbief met groenten uit de Romertopf
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
500
160
5
3
3
2
2
1
-
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
aardappel ingrediënt info
runderrosbief
ui ingrediënt info
mosterd
olie ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
wortel (winter-)
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Aardappelen schillen en tot gebruik onder water zetten. Wortelen (400 g) schrappen en in staafjes snijden. Ui in stukken snijden. In kommetje peterselie (3 takjes) fijnknippen. Erdoor roeren: olie, Provencaalse kruiden, peper en mosterd. Hiermee vlees bestrijken.
Berei-
ding
Romertopf minstens 10 minuten onder koud water zetten. Intussen aardappelen in stukjes snijden. In 2 deciliter heet water bouillontablet oplossen. In romertopf schenken. Rosbief erin leggen. Aardappelen, wortelen en uien eromheen leggen. Romertopf afsluiten en in midden van koude oven zetten. Oven inschakelen op 250 graden en rosbief in 1:15 uur gaar laten worden.
Voedings-
waarde
Energie2820 KiloJoules
671 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
59 gram
30 gram
11 gram