culinaire zaken .nl |
Risotto met saffraan (Risotto alla milanese) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 1.50 60 4 1 0.25 - - |
liter gram deciliter gram eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) rijst wijn (wit,droog) boter (room-) kaas (parmezaans) ui saffraan zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf de saffraandraadjes fijn in 1 eetlepels bouillon. Fruit de ui 5 minuten in 30 gram boter. Voeg de rijst toe en fruit deze 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en 1 deciliter bouillon. Kook de rijst op zacht vuur tot de vloeistof is opgenomen. Voeg dan weer 1 deciliter bouillon en de saffraan toe. Roer de rijst regelmatig om. Voeg steeds wat bouillon toe als deze is opgenomen. Na ongeveer een half uur is de rijst gaar. Voeg de resterende 30 gram boter en de parmezaanse kaas toe, en breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2697 KiloJoules 642 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 83 gram 20 gram 2 gram |