culinaire
zaken
.nl
Risotto met saffraan
(Risotto alla milanese)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
1.50
60
4
1
0.25
-
-
liter
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
rijst ingrediënt info
wijn (wit,droog)
boter (room-)
kaas (parmezaans)
ui ingrediënt info
saffraan
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de saffraandraadjes fijn in 1 eetlepels bouillon. Fruit de ui 5 minuten in 30 gram boter. Voeg de rijst toe en fruit deze 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en 1 deciliter bouillon. Kook de rijst op zacht vuur tot de vloeistof is opgenomen. Voeg dan weer 1 deciliter bouillon en de saffraan toe. Roer de rijst regelmatig om. Voeg steeds wat bouillon toe als deze is opgenomen. Na ongeveer een half uur is de rijst gaar. Voeg de resterende 30 gram boter en de parmezaanse kaas toe, en breng op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2697 KiloJoules
642 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
83 gram
20 gram
2 gram