culinaire zaken .nl |
Rijstschotel met shoarmavlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 250 200 100 50 20 2 2 - - |
deciliter gram gram gram gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) shoarmavlees rijst (gekookt) noot (cashew-,ongezouten) rozijn boter (room-) olie ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie en de boter in een kleine braadpan en laat de boter uitbruisen. Doe de reepjes shoarmavlees en de uiringen in de pan en bak ze onder regelmatig omscheppen rondom bruin in 4 minuten Voeg de rijst en de rozijnen toe en roer tot alle rijstkorrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht (met het deksel op de pan) in 25 minuten op een laag vuur gaar worden. Schep de cashewnoten door het gerecht en breng het op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3501 KiloJoules 834 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 42 gram 5 gram |