culinaire
zaken
.nl
Rijstschotel met shoarmavlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
250
200
100
50
20
2
2
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
shoarmavlees
rijst (gekookt) ingrediënt info
noot (cashew-,ongezouten)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie en de boter in een kleine braadpan en laat de boter uitbruisen. Doe de reepjes shoarmavlees en de uiringen in de pan en bak ze onder regelmatig omscheppen rondom bruin in 4 minuten Voeg de rijst en de rozijnen toe en roer tot alle rijstkorrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht (met het deksel op de pan) in 25 minuten op een laag vuur gaar worden. Schep de cashewnoten door het gerecht en breng het op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie3501 KiloJoules
834 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
69 gram
42 gram
5 gram