culinaire zaken .nl |
Rijst-soufflee met gemengde groente en kruimelkorst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Oven | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
560 500 250 100 5 3 2 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
groentemix gehakt (varkens-) rijst meel (paneer-) puree (tomaten-) boter (room-) paprika (poeder) suiker karwijzaad peper | ||
Berei- ding |
De oven op 225 graden Celcius voorverwarmen. De rijst koken. Intussen het gehakt rul bakken, dan krachtig kruiden met zout, peper, paprika en kummel. De blikgroente laten uitlekken, met de rijst bij het gehakt doen en alles goed omscheppen, in een souffleevorm doen. De boter verhitten en het paneermeel daarin licht roosteren. De tomatenpuree erdoor roeren en de kruimelmassa apart met zout en suiker kruiden. Over de soufflee verdelen. De soufflee in de oven circa 20 minuten gratineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3712 KiloJoules 884 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 77 gram 28 gram 3 gram |