culinaire
zaken
.nl
Rijst-soufflee met gemengde groente en kruimelkorst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
560
500
250
100
5
3
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
groentemix
gehakt (varkens-)
rijst ingrediënt info
meel (paneer-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
boter (room-)
paprika (poeder) ingrediënt info
suiker
karwijzaad
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De oven op 225 graden Celcius voorverwarmen. De rijst koken.

Intussen het gehakt rul bakken, dan krachtig kruiden met zout, peper, paprika en kummel.

De blikgroente laten uitlekken, met de rijst bij het gehakt doen en alles goed omscheppen, in een souffleevorm doen. De boter verhitten en het paneermeel daarin licht roosteren. De tomatenpuree erdoor roeren en de kruimelmassa apart met zout en suiker kruiden. Over de soufflee verdelen.

De soufflee in de oven circa 20 minuten gratineren.
Voedings-
waarde
Energie3712 KiloJoules
884 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
77 gram
28 gram
3 gram