culinaire zaken .nl |
Reebiefstukjes met sherry | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 01:07 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 5 5 4 1 1 1 0.20 - - |
gram centiliter centiliter stuks stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
boter (room-) room (slag-) sherry reebiefstuk ui (sjalot) laurier (blad) rozemarijn majoraan (gedroogd) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verhit 50 gram boter in een koekepan en bak de reebiefstukjes in 3 minuten bruin, en rose van binnen. Houd de biefstukjes even warm. Fruit het sjalotje even aan in de pan en blus dit af met de sherry. Voeg laurier, majoraan en rozemarijn toe, laat het even inkoken. Voeg de room toe, laat het even doorkoken en klop de resterende boter in koude vlokjes door de saus. Serveer dit bij het vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1802 KiloJoules 429 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 32 gram 0 gram |