culinaire
zaken
.nl
Reebiefstukjes met sherry
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
5
5
4
1
1
1
0.20
-
-
gram
centiliter
centiliter
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
room (slag-)
sherry
reebiefstuk
ui (sjalot) ingrediënt info
laurier (blad)
rozemarijn ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit 50 gram boter in een koekepan en bak de reebiefstukjes in 3 minuten bruin, en rose van binnen. Houd de biefstukjes even warm. Fruit het sjalotje even aan in de pan en blus dit af met de sherry. Voeg laurier, majoraan en rozemarijn toe, laat het even inkoken. Voeg de room toe, laat het even doorkoken en klop de resterende boter in koude vlokjes door de saus. Serveer dit bij het vlees.
Voedings-
waarde
Energie1802 KiloJoules
429 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
32 gram
0 gram