culinaire zaken .nl |
Preitaart de la maison | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Oven | Hartige Taart | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 10 250 200 3 1 |
gram plakje gram gram stuks bekertje |
prei bladerdeeg kaas ham (achter-) ei (kip) creme fraiche | ||
Voor- berei- ding |
Snij de prei, was deze. Rasp de kaas. Snij de ham in stukjes. | |||
Berei- ding |
Kook de prei gaar. Vermeng de eieren en de creme fraiche. Doe er zout en peper door (eventueel ook knoflook) en de geraspte kaas. Voeg daarna de in stukjes gesneden ham toe. Vet een springvorm (26-28 centimeter doorsnee) in en beleg de bodem en de opstaande rand met stukjes bladerdeeg. Laat goed aansluiten. Eventueel kun je ook nog wat paneermeel op de bodem strooien. Doe de gekookte prei in de vorm en giet er dan het ei/kaas mengsel overheen. Bedek hierna de bovenkant ook met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork en bestrijk met losgeklopt ei (of koffiemelk). Bak daarna het geheel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius (gasstand 4) ongeveer 55 a 60 minuten. Lekker met salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3580 KiloJoules 852 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 40 gram 2 gram |