culinaire zaken .nl |
Poon 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 3 2 1 1 |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel teentje |
poon (rood) ui (bos-) gember (geconfijt) saus (soja-) olie sherry (droog) knoflook | ||
Berei- ding |
Laat de 4 ponen door de vishandelaar schoonmaken. Spoel ze af onder koud stromend water en dep ze droog. Maak de lente-uien schoon en hak ze zeer fijn. Hak de gember ook zeer fijn. Roer de ui, gember, sojasaus, sherry, olie en uitgeperste knoflook door elkaar. Smeer de ponen van binnen en van buiten in met dit mengsel. Leg de vissen naast elkaar in een mandje. Hang dit mandje boven een pan met kokend water. Stoom de vis boven kokend water in 10 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1280 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 36 gram 0 gram |