culinaire zaken .nl |
Pepesan ikan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1.50 3 3 2 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter stuks teentje theelepel stuks centimeter eetlepel theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet) water kemirie (noot) knoflook sambal ui santen (blok) olie (arachide-) trassi zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de trassi, de geraspte kemirienoten en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 4 minuten. Voeg het water en de santen toe, Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 7 minuten zachtjes koken. Haal de pan saus van de hittebron af. Leg de visfilet in de warme saus en laat de vis tenminste 2.5 uur marineren. Beboter vier vellen aluminiumfolie en leg hier de gemarineerde stukken vis op. Verdeel de marinade over de stukken vis tot goed gesloten pakketjes zijn ontstaan. Bak de vispakketjes 50 minuten in een op 200 graden c voorverwarmde oven tot de vis gaar is. Serveer het gerecht in de opengevouwen folie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 923 KiloJoules 220 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 27 gram 1 gram |