culinaire
zaken
.nl
Pepesan ikan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1.50
3
3
2
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
stuks
teentje
theelepel
stuks
centimeter
eetlepel
theelepel
naar smaak
kabeljauw (filet)
water
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
sambal
ui ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
trassi
zout
Berei-
ding
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de trassi, de geraspte kemirienoten en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 4 minuten. Voeg het water en de santen toe, Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 7 minuten zachtjes koken. Haal de pan saus van de hittebron af. Leg de visfilet in de warme saus en laat de vis tenminste 2.5 uur marineren. Beboter vier vellen aluminiumfolie en leg hier de gemarineerde stukken vis op. Verdeel de marinade over de stukken vis tot goed gesloten pakketjes zijn ontstaan. Bak de vispakketjes 50 minuten in een op 200 graden c voorverwarmde oven tot de vis gaar is. Serveer het gerecht in de opengevouwen folie.
Voedings-
waarde
Energie923 KiloJoules
220 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
27 gram
1 gram