culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met Indische groene kool en babi ketjap | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 250 30 5 3 3 3 1 1 |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel zakje pak |
kool (groen) varkensspeklap rijst kaas ketjap (manis) pindakaas olie seroendeng saus (wit) kruidenmix (babi ketjap) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap 15 minuten marineren. | |||
Berei- ding |
Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een0.5 uur gaar laten worden. Intussen de rijst gaar koken. De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken. De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op smaak brengen. Aan de ketjapsausmix 3 deciliter kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren. Deze door het vlees mengen. De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool. De witte saus over de bovenste koollaag verdelen. De seroendeng met de kaas mengen en over de saus strooien. In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen. Lekker met gebakken banaan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4948 KiloJoules 1178 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 67 gram 55 gram 2 gram |