culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met Indische groene kool en babi ketjap
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
250
30
5
3
3
3
1
1
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
zakje
pak
kool (groen)
varkensspeklap
rijst ingrediënt info
kaas
ketjap (manis)
pindakaas
olie ingrediënt info
seroendeng
saus (wit)
kruidenmix (babi ketjap)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap 15 minuten marineren.
Berei-
ding
Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een0.5 uur gaar laten worden. Intussen de rijst gaar koken. De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken. De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op smaak brengen. Aan de ketjapsausmix 3 deciliter kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren. Deze door het vlees mengen. De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool. De witte saus over de bovenste koollaag verdelen. De seroendeng met de kaas mengen en over de saus strooien. In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen. Lekker met gebakken banaan.
Voedings-
waarde
Energie4948 KiloJoules
1178 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
67 gram
55 gram
2 gram