culinaire zaken .nl |
Nassi Goreng | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 200 3 5 3 3 2 2 1 1 - - |
gram gram centiliter theelepel eetlepel teentje stuks theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
rijst (gekookt) varkensfricandeau olie sambal oelek ketjap (manis) knoflook peper (rood) trassi ui prei peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de varkensfricandeau in kleine blokjes en de prei in fijne ringen. Maal de ui, knoflook en de pepers fijn en fruit dit aan in de olie en met de trassie. Voeg deze aan het vlees toe en laat dit even garen samen met de prei. Nu wordt de rijst hierin opgebakken. Voor de smaak voegen we de sambal oelek en de ketjap toe. Afmaken met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1862 KiloJoules 443 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 19 gram 3 gram |